KAYSERİ (AA) - Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli sığınmacılar, yaşadıkları acıları hafifletebilmek için yaptıkları resim ve hat sanatı eserlerini Kayserililerin beğenisine sundu.

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin desteğiyle Hunat Sanat Merkezi'nde düzenlenen sergide 33'ü resim ve 33'ü hat olmak üzere 66 eser görücüye çıktı.

Dernek Başkanı Muzaffer Marangozoğlu, içlerinde acı ve hüzün olan, hayatın zor şartlarını omuzlarında taşıyan ve hiç bilmedikleri topraklarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilerin, duygularını resme ve hat sanatına döktüklerini ifade etti.

Onların el emeği göz nuru eserlerini sergileyip satışa sunarak gelir sağlayıp yaraları sarmaya çalıştıklarını belirten Marangozoğlu, "Bu kardeşlerimiz içinde bulundukları zor şartlardan dolayı sadece yardım alan ve yardım bekleyen olarak tanındı. Ancak bu sergimiz ve ilerde yapacağımız güzel etkinliklerle içlerinde ne denli büyük şahsiyetlerin, üretken ve hünerli güzel sanatçıların olduğunu ortaya koymuş oluyoruz. Burada sanatçıların gözüyle bir toplumun yaşadığı derin duyguların hissedilmesi amaçlanıyor. Ayrıca hat ve resmin evrensel boyutunu ve görselliğini beraberce paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İl Müftüsü Şahin Güven, MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, birlikte serginin açılışını yaparak eserleri inceledi.