Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın makam odasında şehit edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen şüphelinin, eylem talimatını yurt dışından getiren ve başka bir terör saldırısı sırasında ölü olarak ele geçirilen Berna Yılmaz’ı, yurt dışı için vize almak maksadıyla muhasebeciliğini yaptığı şirkette çalışan olarak gösterdiği kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın makamında DHKP/C’li teröristlerce şehit edilmesine ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında şehit savcıya düzenlenen eylemin talimatını yurt dışından getiren ve sonraki bir eylemde ölü olarak ele geçirilen Berna Yılmaz’ın yurt dışı çıkış işlemleri için vize almasını sağlayan ve muhasebeciliğini yaptığı şirkette çalışmış gibi gösteren M. Ö. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde savcılığa sevk edilen M.Ö., ’Silahlı Terör Örgütü’ne Yardım Etme’ suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan sevk yazısında şüpheli M.Ö’nün, 31 Ocak 2015 tarihinde Atatürk Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yapan, 14 Mart 2015 tarihinde Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan yurda giren ve yurt dışında iken DHKP/C’nin Parti Okulu Yapılanması’nda örgüt yöneticilerinden aldığı ve ağzında getirdiği SD Kart içerisinde yazılı Cumhuriyet Savcısı’nın öldürülmesi eylem talimatını örgütün yapılanmalarından Halkın Hukuk Bürosu vasıtasıyla eylemlcilere ileten Berna Yılmaz’ı, muhasebeciliğini yaptığı Tuzla’da bulunan şirkette çalışmış gibi sigortalı olarak gösterdiği kaydedildi.

Savcılık sevk yazısında, işe giriş tarihinin 16 Ekim 2014, işten çıkış tarihinin ise dikkat çekici olarak Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın şehit edildiği eylemin tarihi 31 Mart 2015 olduğu aktarıldı. Ayrıca Tunceli kırsalında öldürülen örgüt mensuplarından Kenan G.’nin de aynı şekilde şirkette çalışmış gibi gösterildiği aktarıldı.

Sevk yazısında, M.Ö’nün, terör örgütsel arşiv araştırma sonucunda 1992 yılında güvenlik güçlerine taşlı ve Molotof kokteyli saldırıda bulunan bir grup arasında olduğu bilgisine yer verildi. Sevk yazısında muhtelif tarihlerde kendisinin de iltisaklı olduğu örgüt mensuplarının örgütsel amaçlarla yurt dışına çıkmaları için muhasebecilik işini kullanarak sigortalı gibi göstermek suretiyle vize almalarını sağladığı belirtildi. Savcılık bu nedenlerle M.Ö’nün üzerine atılı ’Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etme’ suçundan tutuklanmasını talep etti.