Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri Kızılay’a kan bağışı yaptı. Türk polisinin vatanın bekası için gözünü kırpmadan görev yaptığına dikkat çeken Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Bugün gördük ki, kahramanlık hem kanlarında, hem de yüreklerinde var” dedi.

Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına bir destek de Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden geldi. Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından ‘Kahramanlık Senin Kanında Var’ sloganıyla yürütülen kan bağışı kampanyası kapsamında Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu’nda Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ve Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı’nın da katılımıyla etkinlik düzenlendi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, kampanyaya ilişkin yaptığı açıklamada, kan bağışında bulunan polis adaylarının ulvi bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

“Kan dökülen dünyada, siz değerli ve erdemli kardeşlerimiz kan bağışı yaparak örnek bir davranış gösteriyorsunuz” ifadelerini kullanan Başkan Saygılı, “İçinde doğduğumuz medeniyet bizlere kardeşliği, beraber yaşamayı emrediyor. Siz değerli polis adaylarımız da yarınlarımızı güveneceğimiz, emanetlerimizi koruyacak kahramanlarımızsınız. Bugün de tanımadığınız ve bilmediğiniz insanlara ulaştırmak üzere kan bağışlıyorsunuz. Kahramanlık sizin hem kanınızda, hem de yüreğinizde var” dedi.

"Kan vermek hayat vermeye benzer"

Türkiye’de kan ihtiyacının halkın duyarlı katkıları ile karşılandığını belirten Saygılı, “Kan vermek sadece kan değil, aynı zamanda hayat vermeye benzer. Kan veren bir kişi, 3 hayata da can veriyor. Kan yapay olarak üretilmeyen, sadece insanda bulunan bir ürün ve kan ihtiyacını gidermek için bağışçı gerekiyor. Bağış olmadan kan ihtiyacını gideremiyoruz. Dolayısıyla kan bağışı sosyal bir paylaşım ve sosyal sorumluluktur” diye konuştu.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de Başkan Saygılı ve Kızılay gönüllülerini özverili çalışmalarından ötürü kutladı. Kaymakam Genel, “Hem Dünya’da, hem Türkiye’de, hem de Adana’da milletimizi temsilen çok hayırlı işlere imza atıyorsunuz. Kızılay’ın her kademesinde görev yapan değerli yöneticilerini kutluyorum” dedi.

Seyhan Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in milletin birlik ve beraberliği için yaptırdığı duanın ardından polis okulu öğrencileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Etkinlikte kan bağışında bulunan polis adaylarına Kızılay tarafından hazırlanan aşure ikram edildi.