KONYA (AA) - İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Türkiye'de huzur ve güven ortamı içerisinde, halkın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak istediklerini söyledi.

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Seçim Güvenliği Bölge Toplantısı'nın üçüncüsü, Bakan Öztürk başkanlığında Konya Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleştirildi.

Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Zeki Çatalkaya, 10 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanlarının katıldığı toplantıda, seçimlerin huzur güven içerisinde geçmesi için alınan tedbirleri değerlendireceklerini dile getirdi. 

 Halk iradesinin, adil, şeffaf ve hür şekilde yapılacak seçimler yoluyla tecelli ettirilmesi imkanının çağdaş parlementer demokrasilerin en önemli özelliği olduğunu belirten Öztürk, Türkiye'nin çağdaş medeni ülkelere de örnek olacak bir sisteme ve uygulama tecrübesine sahip olduğunu vurguladı.

Seçimlerin hür ve demokratik şekilde yapılması için güvenli ortamın sağlanmasının büyük önem arz ettiğini aktaran Öztürk, "Halkımızın iradesinin hiçbir baskı ve etki altında kalmadan hür şekilde sandığa yansıması için hükümetimiz ve bakanlığımız bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimlerde de her türlü güvenlik tedbirini alma konusunda çalışmasını büyük titizlikle sürdürmektedir" diye konuştu.

-"Örnek teşkil edecek seçim süreci gerçekleştirilecek"

Konya'da bölge toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdiklerine değinen Öztürk, şunları kaydetti:

"Ülkemizde huzur ve güven ortamı içerisinde, halkımızın hür iradesinin seçim sandıklarına yansımasını sağlamak istiyoruz. Siyasi partilerimizin ve adaylarımızın yasalar çerçevesinde siyasi faaliyette bulunmaları için her türlü kolaylığı sağlayacak güvenlik önlemlerini alarak, örnek teşkil edecek bir seçim sürecini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz."

Konuşmanın ardından toplantı, basına kapalı devam etti.