Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Bartın’da ikamet eden şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenledi.

Bartın Gazino Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen yemek programına; Bartın Vali Yardımcısı Osman Altın, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, askeri personel, daire amirleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Yemek başlamadan önce bir konuşma yapan Erdemir, “Geleneksel olarak yapmaya çalıştığımız ve daha güzel olması için gayret ettiğimiz şehit yakını ve gazilerimiz için düzenlediğimiz yemeğe hoş geldiniz. Ülkemizin başında olan terör belasına karşı bu milleti koruyan, canını feda eden, hayatlarını feda eden, vücutlarının bir bölümünü feda eden hem şehitlerimizi hem gazilerimizi anmak, şehit yakınları ve gazilerimizi unutmadığımızı göstermek için arada bir bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Tabi bu yaptıklarımız yine de onlar için yeterli değildir. Ama sizler bizlere gelerek burada bizlere destek oluyorsunuz. Bizler sizleri görerek mesleğimize sevgi ve saygıyla sarılıyoruz. Umarım sizler de buraya gelerek unutulmadığınızı ve bundan sonra da hep yanınızda olacağımızı unutmamanızı diliyorum” dedi.

Gencel ise, “Böylesine güzel bir günde şehit ailelerimizle gazilerimizle birlikte olma şansını bize verdiği için garnizon komutanımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Emeği gecen tüm silahlı kuvvetler personeline, garnizon komutanlığı personeline çok teşekkür ediyorum. Ülkemizde yaşanan gelişmelerle alakalı mutlaka bir beklenti içindeyiz. Ancak şehit haberlerinin gelmemesi bir taraftan bizi çok mutlu ederken, bir taraftan da ülkemizin doğusunda belki iyi niyetli yaklaşımla terörü bitirmek adına bir süreç yürütülürken, bu süreci sabote eden kötüye kullanan bir fırsat olarak görüp her gün olay çıkaran terör yandaşları boş durmuyorlar” diye konuştu.

Yemek sonrası Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, şehit aileleri ve gazilere hediye takdim etti.