NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir’de bir durakta örnek bir uygulama başlatan taksi şoförleri, üç yıldır şehit ailelerine ücretsiz hizmet veriyor.

İbrahim Paşa Mahallesi Borsa Kavşağı'ndaki durağın sahibi Ramazan Tavsamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, durak bünyesindeki 4 taksinin, şehir içinde şehit ailelerine ücretsiz hizmet sunduğunu belirtti.

Uygulamaya 3 yıl önce başladıklarını ifade eden Tavsamaz, bunu şehit yakınlarına duyurmak için araçlarının arka camlarına ilan astıklarını vurguladı.

İlk başlarda bir araçla ücretsiz hizmet verdiklerini, ancak son dönemdeki terör olayları nedeniyle bu sayıyı 4'e çıkardıklarını anlatan Tavsamaz, şöyle konuştu:

"Üç yıl önce aracımızın biriyle bu uygulamaya başladık. Daha sonra iki, üç ve en son olarak da dördüncü aracımızla hizmete devam ediyoruz. Vatanımıza, milletimize canıyla vatan borcunu ödemiş şehitlerimizin ailesi bizim de ailemizdir.  Bu uygulamada maddi bir çıkarımız söz konusu değil. Bir nevi teröre tepki. Şehit ailesinin zaten ciğeri yanmış, onların acısını bir nebze olsun dindirmek ve manevi olarak yanlarında olduğumuzu göstermek için böyle bir uygulama yaptık."

Tavsamaz, bu hizmetin şehit ailelerini duygulandırdığını belirterek, onların yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydetti.