Diyarbakır’daki silahlı saldırıda şehit olan Astsubay Necdet Aydoğdu’nun ailesine Eskişehir’deki evini bağışlayan Fransalı gurbetçi Ali Dal, yaptığı bağışın ardından teşekkür telefonlarının susmadığını söyledi.

Dal, bugün beraberinde ailesi ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ile birlikte Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Çoban, yaşanan üzücü bir olayın ardından, güzel ve örnek teşkil edecek bir davranışı tanık olduklarını söyleyerek, bu yüzden Dal ve ailesine teşekkür etti. Ziyarette konuşan ve yaptığı bağıştan dolayı yarın Genelkurmay Başkanlığı tarafından madalya ile ödüllendirileceği belirtilen Dal ise çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti. Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a övgülerde yağdıran Dal şunları söyledi:

“Yaptığı bağışın ardından beni arayanlar teşekkür ediyorlar ve benim için dua ediyorlar. Hep askerlerimiz telefon ediyorlar, telefonum hiç susmuyor. Milletvekillerimizde aradı. Buradan da Cumhurbaşkanımız Tayip babamıza teşekkür ediyorum. Onun sayesinde biz bu hallere geldik o olmasaydı eğer bizi sayan yoktu zaten. Avrupa’da 12 yıldır onun sayesinde biz güçlendik. Allah’ta başımızdan eksik etmesin onu.”

Açıklamalarının ardından ziyarete 3 çocuğu ve eşi ile birlikte gelen Dal Başkan Çoban ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.