ANKARA (AA) - Diyarbakır'da zırhlı polis aracının geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Özel Harekat Şube Müdürü Ahmet Kabukçu için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Diyarbakır'daki törenin ardından uçakla Etimesgut Askeri Havalimanı'na getirilen Kabukçu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi, yakınları tarafından önce Keçiören'deki evine getirildi.

Burada dua okunmasından sonra, Kabukçu'nun cenazesi konvoy eşliğinde Kocatepe Camisi'ne götürüldü. Şehidin cenazesi, polislerin omuzlarında Kocatepe Camisi'ndeki musalla taşına konuldu.

Şehit polis için ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, eşi Nurşen, çocukları Mesude, Şevval ve Zeynep Kabukçu ile babası Kamil Kabukçu ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İçişleri Bakan Yardımcısı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

Şehit haberini aldıktan sonra Denizli'den Ankara'ya gelen baba Kamil Kabukçu, oğlunun cenaze törenine giderken rahatsızlandı. İlk müdahalenin 112 Acil Servis ekiplerince yapılmasının ardından Kabukçu, ambulansla Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Burada bir süre ambulansta kalan baba, kendi isteği üzerine, sağlık görevlilerinin eşliğinde ve tekerlekli sandalye ile cami avlusuna çıkarıldı. Özel harekatçı bir kadın polisin de cenaze töreni boyunca şehidin eşi ve çocuklarının yanında durduğu görüldü.

- Duayı amcasının oğlu yaptı

Daha sonra namazı kıldıran Kocatepe Camisi imamı,  şehit Kabukçu'nun, vatanın selameti, milletin huzuru için canını feda ettiğini belirtti.

Cenaze namazının ardından, duayı, şehidin amcasının oğlu Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu yaptı.

Helallik istendikten sonra Kabukçu'nun cenazesi, meslektaşlarının omzunda bir süre taşınarak, cenaze aracına konuldu.

Şehidin cenazesi, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.