KAYSERİ (AA) - Osmaniye'de 4 yıl önce şehit düşen er Zeynel Kapucu'nun kabri, annesinin vasiyeti üzerine Muğla'nın Milas ilçesinden memleketi Kayseri'ye taşındı.

Milas Şehir Mezarlığında dün düzenlenen askeri törenin ardından Kayseri gönderilen Kapucu'nun naaşı, Tomarza Devlet Hastanesi morgundan alınarak ilçe mezarlığına getirildi.

Şehidin naaşı, düzenlenen törenle, annesi Fadime Kapucu'nun mezarının yanına defnedildi. Törene, şehidin babası Ümmet, ağabeyleri Bilal ve Ünal Kapucu ile Tomarza Kaymakamı Engin Uysal, Belediye Başkanı Fahrettin Işık, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin ağabeyi Bilal Kapucu, törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2011 yılı Nisan ayında şehit olan kardeşinin naaşını o dönemde Muğla'ya defnettiklerini söyledi.

Annesinin ölmeden önce Tomarza'ya defnedilmek istediğini ve şehit oğlunun da yanında olmasını arzuladığını belirten Kapucu, "Ailemizin Milas'ta olmasından dolayı oraya defnetmiştik. O günkü şartlar, imkanlar, sıkıntılar, hava şartları oraya defnedilmesine neden oldu. Yakınlarımız da oraya gelmişti, biz de annemizin de rızasıyla oraya defnettik, her yer vatan toprağı diyerek oraya defnettik. Annemiz hayattayken istediği zaman görmek için Muğla'ya defnedilmesini istemişti. 2,5 ay önce annemizi kaybettik ve buraya defnettik. Daha sonra da Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığına başvurduk. Sağ olsunlar bize her konuda yardımcı oldular. Şehidimizi aldık getirdik, içimiz rahat. Allah hepimize sabır versin. Şehidimiz artık Tomarza'da. Yolu düşen herkesi bir Fatiha okumaya davet ederiz" diye konuştu.

Defin işleminin ardından Jandarma Binbaşı Haluk Saygılı, baba Ümmet Kapucu'ya şehidin fotoğrafı ile Türk bayrağı takdim etti.

Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesine bağlı Kaypak köyünde 2011 yılında şehit düşen er Zeynel Kapucu'nun naaşı, bir süre önce vefat eden annesi Fadime Kapucu'nun vasiyeti üzerine, Milas Şehir Mezarlığından dün dualar eşliğinde alınarak Kayseri'ye gönderilmişti.