Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen işçi Osman Soylu’nun cenazesi, memleketi Osmaniye’de toprağa verildi.

Adana Havalimanı’na dün akşam saatlerinde uçakla getirilen Soylu’nun naaşı, cenaze aracıyla alınarak Osmaniye’nin Bahçe ilçesine getirilerek Bahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sabah saatlerinde yakınları tarafından alınan Soylu’nun cenazesi, ilk olarak babaevine götürülerek helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Ağcabey Camii’ne getirildi.

Osmaniye Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından burada cenaze namazı kıldırılırken törene katılan şehidin annesi Şükran, babası Salih ve eşi Serpil Soylu güçlükle ayakta durdu. Şehidin eşi Serpil ve annesi Şükran Soylu, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Osman Soylu’nun cenazesi, Yeşilyurt Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Törene, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Tekeli Taburu’na bağlı 2867 rakımlı tepeye sınırın Irak tarafından bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda, modüler üs bölgesi çalışmasında görevli bir işçi ile bölge emniyetinden sorumlu bir asker şehit olmuş, 2 askeri personel yaralanmıştı.