Çöllolar Kömür Havzası’nda 2011 yılında hayatını kaybeden 11 madenci için anıt hazırlandı. Çöllolar’ı kuş bakışı gören bir alana yapılan anıt üzerinde 3 yıl önce göçükte hayatını kaybeden madencilerin isimleri yer alacak.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürü Halil Alış ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli Afşin-Elbistan bölgesine gelerek santralleri gezdi ve Çöllolar bölgesinde incelemelerde bulundu.

A Santrali’nde verilen brifingin ardından Çöllolar Kömür Havzası’na, göçük bölgesine geçen heyet, burada yapımı süren göçük kurbanı madenciler için Maden Şehitleri Anıtı’nı inceledi.

Park Teknik Firması yetkililerinden de bilgiler alan EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, “2011 yılında meydana gelen ve dünyanın en büyük göçüklerinden olan Çöllolar Kömür Havzası’ndaki göçük sonucu 11 madenci kardeşimiz şehit olmuştu. Aradan geçen süre sonunda maalesef madencilerimizin cenazelerine ulaşılamadı ve çıkarılamadı. Bu anıt 11 göçük şehidimizin isimlerini bulunduracak” dedi.

Anıt üzerinde, hayatını kaybeden madenciler; Yaşar Alkaya, Ruşen Demir, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı’nın isimleri yer alacak.

ARAMA ÇALIŞMALARINDA SONUÇ ALINAMAMIŞTI

B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahası’nda 6 Şubat 2011’de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011’deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Ruşen Demir’in cenazesi yüzeyde bulunmuş Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı’nın cenazelerine ulaşılamamıştı. Göçük davasında henüz bir karar verilemedi.