ANKARA (AA) - Terör örgütü PKK mensuplarının saldırısında şehit olan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarından Tanju Sakarya için Kocatepe Camisi'nde tören düzenlendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü önündeki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilen şehit polis memurlarından Tanju Sakarya'nın Türk bayrağına sarılı naaşı uçakla Ankara'ya getirildi.

11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığından cenaze aracına alınan şehidin cenazesi, annesinin yaşadığı Mamak Yeşilbayır Mahallesi'ndeki binanın önünde helallik alınmasının ardından Kocatepe Camisi'ne getirildi. 

Şehidin yakınlarının cami avlusunda taziyeleri kabul ettiği sırada iki kadın polis memurunun kolları arasında katafalkta yürüyen şehidin eşi Fatime Sakarya, eşinin Türk bayrağına sarılı naaşını okşadıktan sonra kameralara dönerek, "Benim şehidimi kalleşçe sırtından vuranlar utansın. Benim civanım bakın dimdik ayakta" dedikten sonra yine polislerin kollarının arasında kendisine ayrılan bölüme gitti. 

Sakarya için burada düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu,  MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Sakarya'nın naaşı, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Tabutun cenaze aracına götürülüşü sırasında Fatime Sakarya tabutun yanından ayrılmadı. Sakarya, "Gururuma bak. Sen şehitsin. Vatan sağolsun. Çok seviyorum seni" dedi.

Sakarya, eşinin tabutunun cenaze aracına konulması sonrasında ise "Bir tanem seni çok seviyorum. Buradayım camın" diye konuştu. Cenaze daha sonra toprağa verilmek üzere Cebeci Şehitliği'ne götürüldü.