KONYA (AA) - Konya'da İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için hatim kampanyası başlattı.

Savcı Kiraz'ın öldürülmesiyle derin üzüntü yaşayan Konya İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, öğretmen ve idarecileriyle Savcı Kiraz için hatim okuma kampanyası başlattı.

Okulun müdürü Bekir Tekkaymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın hunharca muameleye maruz bırakılarak şehit edildiğini söyledi.

- Hedef 250 hatim 

Kiraz'ın Mersin İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu hatırlatan Tekkaymaz, "Savcımız Konya'da da okumuş bir kardeşimiz. Hayırda çalışmak için çabalayan bir insan için İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri hatim okuma faaliyeti başlattılar. Okul yöneticilerinin öncülüğünde öğretmen ve öğrencilerimiz, şehit savcımız için Kur'an-ı Kerim okumaya başladı" dedi.

Tekkaymaz, hatim kampanyasının öğrenci velilerinden de yoğun ilgi gördüğünü, şu ana kadar öğrencilerin 20 hatim okuduğunu vurgulayarak, hedeflerinin 250 hatim okumak ve şehit Savcı Kiraz'ın ruhuna bağışlamak olduğunu aktardı.

Tekkaymaz, hatimlerin duasını 10 Nisan'da yapacaklarını dile getirdi.

-Kampanyanın ilgi görmesini umuyorum"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz ise Savcı Kiraz'ın görevi başında şehit edilmesiyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Savcı Kiraz'ın örnek bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Öksüz, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin İmam Hatipli bir ağabeylerinin arkasından hatimler okuması, terör eylemi içerisinde olanların ıslahı için dualar etmesi İmam Hatiplerin kimliğini oluşturuyor. Şehit savcımız için başlatılan hatim kampanyası Türkiye'de ve dünyada örnek olacak bir davranıştır. Bu çalışmayı başlatan öğrencilerimizi, öğretmen ve velileri kutluyorum. Kampanyanın Türkiye'nin farklı bölgelerinden de artarak ilgi göreceğini umuyorum."