ÇANKIRI (AA) - Çankırı'da Vali Vahdettin Özcan tarafından 2012 yılında başlatılan uygulama kapsamında şehit aileleri ve gaziler, il müdürleri tarafından her yıl ziyaret ediliyor.

Çankırı'da şehit yakınları şehadet ve gaziler doğum yıl dönümlerinde ziyaret ediliyor. İlde görev yapan tüm kurumların müdürleri, bu özel günlerde aileleri yalnız bırakmıyor.

Vali Vahdettin Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarının kendilerini derinden sarstığını dile getirdi.

Şehit yakınlarının kendilerine emanet olduğunu vurgulayan Özcan, şehit aileleriyle ve gazilerle yakın iletişim içinde bulunduklarını ve onlara büyük değer verdiklerini söyledi.

Özcan, Çankırı Valisi olarak göreve başladıktan sonra 2012 yılından itibaren "şehit yakınları ve gazileri nasıl anlayabiliriz, nasıl onlarla birlikte olabiliriz, onların mutlu, üzüntülü ya da kederli günlerini nasıl paylaşabiliriz" düşüncesiyle bir proje başlattıklarını anlattı.

Şehit yakınları ile gazi ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Özcan, "Şehitlerimizin şehadet günlerinde ailelerini, gazilerimiz ve yakınlarını da doğum günlerinde görevlendirdiğim il müdürü arkadaşlarımız personeliyle evlerinde ziyaret ediyor, selamımı götürüyor. Kendilerine çiçek ve çikolata takdim edip sohbet ediyorlar. Bir istek ve arzuları varsa not edip bana getiriyorlar. Ben de çözülebilecek konuları çözüyorum" ifadelerini kullandı.

Özcan, bu kapsamda bugüne kadar 140 ailenin ziyaret edildiğini bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu projenin önemli olduğuna inanıyorum. Ben de ailemle bayramlarda ve bazı günlerde şehitlerimizin ailelerini ziyaret ediyorum ama hepsine ulaşabilmem imkansız. Bu nedenle bir anlamda benim o eksikliğimi il müdürlerimiz gideriyor. Sorun varsa çözüm yolları ile ilgili neler yapılabileceği hususunda ilgileniyorlar. İl müdürlerimize ve emeği geçenlere çalışma nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum."

- Aileler memnun

Vali Özcan, şehit aileleri ile gazi ve yakınlarının uygulamadan memnun kaldığını, şehitlerin şehadet günlerinde anılması, gazilerin doğum günlerinde ziyaret edilmesinin onları ve yakınlarını bahtiyar ettiğini söyledi.

Şehit babası Cafer Şentürk ise oğlu Hüseyin Şentürk'ün 1988 yılında Diyarbakır'ın Hani ilçesinde şehit düştüğünü kaydetti.

Valiliğin çalışmasını çok olumlu bulduklarının altını çizen Şentürk, "Şehit aileleri olarak valimizden çok yakınlık gördük, bizlerle çok ilgililer. Daire amirleri, valilik çalışanları, her zaman yanımızda olduklarını gösteriyorlar" dedi.

Sık sık ziyaret edildiklerini belirten Şentürk, "Şehit verdiğimiz günde bizi ziyaret edip, bir isteğimiz olup olmadığını soruyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Bu ilgi ve alakadan dolayı Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Şentürk, oğlu için bir çeşme yapmaya karar verdiğini, bu konuda da valiliğin kendilerini yalnız bırakmadığını, her türlü desteği verip çeşmenin açılmasına katkı yaptığını sözlerine ekledi.