Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisi ile herkesi büyüledi. Gönüllüler tarafından sahnelenen Kurtuluş Düğünü, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu tarafından Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) sahnelenen ‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisine, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Şehitkamil Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu ile birçok meslek grubuna bağlı 100’’ün üzerinde gönüllünün yer aldığı ‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisi sahnelendi. Şehit Mehmet Kamil ve Şahinbey’in temsili olarak canlandırıldığı Kurtuluş Savaşı’nda, Gaziantepli kadınların günlük yaşamı anlatıldı. Gaziantep yöresine ait ninninin okunduğu, Karayılan’ın temsili canlandırıldığı (sinsin oyunu), dokuzlu, susam ve kırıkçam oyunlarıyla süslenen gösteriler, Fransız askerinin Gaziantep topraklarından atılmasının canlandırılması, şirinnar, karşılama oyunları ile kurtuluş sonrası Gaziantep halkının sevinç birlik ve beraberlik duygularının davul, ritmle canlandırılmasıyla son buldu. Gaziantep halkının kahramanlık destanının anlatıldığı gösteriler, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, onurlu kurtuluş mücadelesi veren ecdadımızı canlandıran gönüllü oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.

Program sonrası sahneye çıkarak tüm gönüllü oyunculara teşekkür eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halk oyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca’ya tüm oyuncular adına çiçek takdiminde bulundu. Başkan Fadıloğlu, “Öncelikle, bu büyük destanın aziz kahramanları olan şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Gaziantep savunmasından değişik kesitlerle bu bayramı yaşamamıza vesile olan ve o acı günlerin geride kalıp, bundan sonra huzur ve barış içerisinde yaşayacağımız bu ülkede, bunları hatırlattıkları için ekibimize yürekten teşekkür ediyorum. Ellerine, ayaklarına, yüreklerine sağlık diyorum. Hakikaten, bu folklorik gösteri, aynı zamanda bir eğitim çalışması oldu. Burada, Şehitkamil’den, Şahinbey’den, Karayılan’dan, nereden nerelere geldiğimizi, neler yaşadığımızı, o günkü şartları, esnafın, bayanların ne şekilde yaşadıklarını gösterdikleri için yürekten kutluyorum. Allah bir daha o günleri bizlere yaşatmasın. İnşallah hep birlikte huzur içerisinde yaşamaya devam edelim diyorum. Bu vesileyle tüm Gazianteplilerin 25 Aralık kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol üyeleri daha sonra sahneye çıkıp, ekiple birlikte Türk bayrağı eşliğinde halay çekerek, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü coşkuyla kutladılar.

İNSANLARI GEÇMİŞE GÖTÜRÜP O GÜNLERİ YAŞATMAK İSTEDİK

Şehitkamil Belediyespor Kulübü Halkoyunları Topluluğu Antrenörü Sait Koca ise “İçlerinde birçok meslek grubuna bağlı 100’ün üzerinde gönüllünün bulunduğu ekiple bir proje yaptık ve uzun süredir çalışıyoruz. Müzeleri gezdik, bunun üzerine gösteriler izledik, slaytlar izledik. İnsanları geçmişe götürüp, o günleri yaşatabilmek için epey bir uğraş verdik. Umarım başarılı olmuşuzdur. Bu tür gösterilerimizin de devamı gelecek. Kurslarımız devam ediyor. Buradan bizlere her zaman desteklerini sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve Belediye Başkan Yardımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu tür kültürel faaliyetlere gerçekten önemli destek veriyorlar. Biz de elimizden geldiğince genç nesillere ve yeni kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

‘Kurtuluş Düğünü’ gösterisini ilgiyle izlediklerini dile getiren vatandaşlar, “Bu gece sahnelenen gösteri tek kelimeyle mükemmeldi. Geçmişte atalarımızın nasıl bir onurlu mücadele verdiğini gördük. Bizler de Gaziantepli olmaktan gurur duyuyoruz. Bizlere unutamayacağımız bir gece yaşatan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve bu ekibe sonsuz teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.