Van’ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere şehit ailelerini ziyaret ederek, şehitlerin isimlerini yaşatacaklarının müjdesini verdi.

Şehitlere olan vefa borcunu yerine getirmek ve şehitlerin isimlerini yaşatmak amacıyla yapılan eserlere şehitlerin isimlerinin verileceğini bildiren Başkan Özgökçe; “Yerel yönetimler olarak bizlere şehit ailelerimizin bir emirleri var mı, bir dilekleri var mı, onlar için neler yapabiliriz? Bunları istişare edelim, konuşalım diye sürekli onları ziyaret ediyoruz. İstişarelerimiz neticesinde şehitlerimizin ismini yaşatma projemizi belediye meclisimizde karara bağladık. Aldığımız kararın ardından şehit ailelerimizi tekrar ziyaret ederek birkaç müjde de verdik. İlk olarak Kalecik TOKİ’de yaptığımız parkımızı Şehit Soner İdil Spor Tesisleri ve Parkı olarak belirledik. Allah’a şükürler olsun ki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Van Valisi Murat Zorluoğlu ile Van milletvekillerimiz Prof. Dr. Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, kamu kurum yöneticileri ile STK ve oda başkanları ile halkımızın çok kalabalık katılımıyla görkemli bir açılışla burayı hizmete açtık” dedi.

Çok yakın zamanda devlet büyüklerinin katılımıyla 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın açılışını yapacaklarını ifade eden Özgökçe, “İstişare ederek şehit kardeşlerinizin isimlerini, yapacağımız yerlere vererek Allah’ın izniyle bu memleketimizde vatanımız için, bayrağımız için, milletimiz için, dininiz için şahadet şerbeti içen kardeşlerimizin ismini Tuşba’nın her köşesinde yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

“Vatan için, bayrak için, millet ve devlet için şahadet şerbeti içen şehitlerimize minnettarız, Rabbim onlardan razı olsun” diyen Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Evlatlarımız bu memleket için şehit oldular ve Allah’ın izniyle inanıyoruz ki bizlere de şefaat edeceklerdir. Cenab-ı Allah bizleri onların şefaatine nail eylesin. Tabii bugün geldik dedik ki sizleri dinleyelim, ne yapabiliriz, ortak çalışma olarak neler yapabiliriz? Sizin önereceğiniz, sizin ihtiyaçlarınız, sizin beklentileriniz ne varsa hep birlikte konuşalım. Belediye meclisimiz ve çalışanlarımız bu kararlarıyla vefalı ve kadirşinas halkımıza bir vefa örneği sergilemişlerdir. Cennet vatanımız, milletimiz için canlarını feda eden şehitlerimizin isimlerini yaşatarak, şehitlerimize ve ailelerine olan saygısını ve vefasını göstermiştir. Oy birliğiyle alınan bu karardan ötürü meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Kararın şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”