SİVAS / KIRŞEHİR (AA) - Sivas ve Kırşehir'de şehitlikler, Ramazan Bayramı arifesinde şehit kabirlerini ziyaret eden vatandaşlarla doldu.

Sivas'ta sabah erken saatlerden itibaren Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliğini ziyaret edenler mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Garnizon Komutanlığı, şehit kabirlerini çiçeklerle donatırken, bazı aileler de mezarları temizleyerek su döktü.

Şehit jandarma komando er Ahmet Eyce'nin babası Bekir Eyce de oğlunun mezarı başında dua etti.

Oğlunun 2010 yılında Tunceli'de şehit olduğunu, hüzünlü bir bayram yaşadıklarını dile getiren Eyce, "Yarın bayram çocuğumuz bize gelemediği için biz ona geldik. Allah yattığı yerleri nur etsin. Şehitlik makamına ulaştı, her insanın ulaşamayacağı bir makam bu. Tabii bu oğlumun alnına yazılmış. Bayramlar 5 sene öncesinde iyi geçiyordu. Ondan sonra bayramlar bizim için bitti. 5 yıl oldu benim oğlum şehit olalı ondan bu yana bizim için bayram yok" diye konuştu.

Şehitliği ziyaret gelen vatandaşlar kabristanın içerisinde bulunan ve şehitlerin kişisel eşyalarının sergilendiği Şehitler Müzesi'ni ziyaret etti.

- Kırşehir

Kırşehir Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'nde Ramazan Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törende, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Kırşehir Müftüsü Mehmet Şahin, şehitler için dua etti. 

Daha sonra, Vali Yardımcısı Serdar Polat, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Beşkardeş şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

Bazı ailelerin mezarların başında gözyaşı döktüğü görüldü. Garnizon Komutanı Bulut, törenin ardından şehit ailelerinin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, sorunlarını dinledi.