Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin güvenli bir şekilde yapılması amacıyla Şehzadeler Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokol çerçevesinde Şehzadeler ilçe sınırlarındaki asansörlerin kontrolleri TSE tarafından yapılacak.

Şehzadeler Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü tarafından iş birliği protokolü gereği Şehzadeler ilçe sınırlarında bulunana asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri TSE tarafından yapılacak. TSE raporunda asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa giderilmesi veya giderilene kadar asansörün servis dışı bırakılması zorunlu olacak. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in makamında gerçekleşen protokol imza törenine TSE Ege Bölge Koordinatörü Ömer Eyyüpoğlu, TSE Manisa İl Temsilcisi İsmail Ünlü, TSE Proje Koordinatörü Cihat Vural katıldı.

Şehzadeler Belediyesi ile yapılacak olan iş birliği protokolü hakkında bilgi veren TSE Ege Bölge Koordinatörü Ömer Eyyüpoğlu, “Şehzadeler Belediyesi ve TSE olarak asansörlerin yıllık periyodik kontrollerinin yapılması noktasında imzalanacak protokol için burada bulunuyoruz. Bundan sonra Şehzadeler’deki asansörlerin güvenliliğini belediyemiz adına TSE kontrol edecek. Bu kontroller neticesinde asansörlerle ilgili oluşacak olumsuzluklarda yapılacak herhangi bir düzenleme belediyemize bildirilerek, belediyemizin bilgisi dahilinde site yönetimleri ve apartman sakinleri uyarılacak. Asansörlerin gerekli iyileştirmeleri yapıldıktan sonra tekrar kontrolleri gerçekleştirilecek. Şehzadeler’deki asansörlerin vatandaşlar tarafından güvenli ve huzurlu bir şekilde kullanılmasını hedefliyoruz. Bu hedefimizi belediyemizle birlikte gerçekleştireceğiz. TSE bu işi, Türkiye’nin A tipi muayene kuruluşu olarak 60 yıllık bilgi birikimi ve alt yapısıyla gerçekleştiriyor. Bundan sonra da TSE’nin gözetiminden geçmiş olan asansörleri güvenli bir şekilde Manisa halkının kullanımına sunmuş olacağız. Manisa halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“TSE ÜLKEMİZİN EN SAYGIN KURUMLARINDAN BİRİDİR”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Bugün burada imzalamış olduğumuz bu protokolün konusu hemşehrilerimizin güvenliğini, emniyetini ilgilendiren bir konudur. Artık asansörler hayatın kaçınılmazı haline gelmiş ve neredeyse bütün binalarda kullanılmaktadır. Oysaki insanların canlarını emanet ettikleri, çocuklarımızın bindikleri asansörlerin, muayenelerinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve o asansörlere güvenli bir şekilde binebilmeleri insan hayatı açıcından büyük bir önem arz etmektedir. Bu noktada da TSE Türkiye’nin en saygın kurumlarından birisidir. Böylesine değerli bir kurumla anlaşma yapmış olmaktan mutluyum. Şartları uygun olmayan asansörler varsa bunların gerekli düzenlemeleri yapmaları temin edilecek. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.