İSTANBUL (AA) - Kayseri Şeker, Kayseri'deki Şeker Gölü'nde Çevre Günü etkinliği düzenledi.

Kayseri Şeker'den yapılan açıklamaya göre, Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Gaz ortaklığında gerçekleştirilen programda katılımcılar, öğrencilerin çevre bilinci oluşturmak için yaptığı resimleri inceledi.

Öğrencilerin, pancar tarlasındaki toprağın fabrikaya taşınmaması gerektiğine dikkati çekmek amacıyla yaptığı kara kalem resim, en çok ilgi çeken çalışma oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kayseri Çevre ve Şehircilik Müdürü Namık Güver, "Çevrenin korunması noktasında özellikle öğrencilerimizin bilinçlendirilmesi ve hassasiyet göstermesi çok önemli. Bu sayede anne ve babalarımız da bilinçlenecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da Kayseri Şeker'in gerek sektörünün gerekse de Kayseri ve Türkiye'nin büyük bir kuruluşu olmasının yanında, çevreye önem veren, çevre konusunda bütün kurallara uyma çabasında olan ve bunu prensip edinmiş bir kuruluştur olduğunu kaydetti.

Etkinliğe, Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora ile diğer yetkililer ve ilköğretim öğrencileri katıldı.