Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, “Yapay tatlandırıcılarla insanlar zombi haline dönüştürülecek” dedi.

Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, son günlerde şeker pancarına yönelik başlatılan insanları yanlış yönlendirme çalışmaları üzerine açıklamada bulundu.

Şeker sektörünü karalamaya yönelik yoğun bir algı operasyonu ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Gök, özellikle beslenme, gıda ve sağlık ilişkisi üzerinden yürütülen birçok haberin bilimsellikten çok uzak olduğunu, bu tür açıklamaların akademik unvana sahip bazı şahıslar tarafından, medya aracılığı ile yapıldığını ve bunu şaşkınlıkla izlediklerini söyledi.

Şeker fabrikaları üzerinden linç kampanyası başlatıldığını belirten Gök, “Bir yandan şeker pancarına getirilen kotalar, diğer yandan da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Şeker Kurumu tarafından şeker fabrikaları hedef tahtasına oturtulmak isteniyor. Ne acıdır ki bugün hayatımızın vazgeçilmez gıda maddelerinden pancar şekerinin sağlık boyutunu da Nişasta Bazlı Şekerlerle (NBŞ) aynı kategoride tartışılır hale getirmiş, bu cinnet hali salgın hastalık gibi insanlarımızın beyinlerine de pıhtı sıçratılmak istenmiştir” dedi.

“YAPAY TATLANDIRICILARLA İNSANLAR ZOMBİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK”

Gök, herhangi bir gıda maddesinin tüketilme miktarı konusunda bile bilim insanlarının birbirleriyle ters düştüğünü vurgulayarak, “Günümüzde bilgi obeziteliği yüzünden insanlarımızın bilim çevrelerine olan güveni de sarsılmaya başlamış, bugüne kadar güvenirliği tartışılmayan gıda maddeleri tartışılır hale getirilmiştir. Bunların başına ise sofralarımızın vazgeçilmezi, ancak çıkar çevrelerinin açmazı olan şeker pancarından üretilen doğal şeker konulmuştur. Bugün küresel aktörler tarafından şeker üzerinden yürütülen algı operasyonlarıyla insanlarımız yapay tatlandırıcılardan zombi haline dönüştürülmek istenirken, ileride doğal şekeri mumla aratacak operasyonlara da yelken açılmaktadır. Dış güçlerin vitrin süsü olarak rüştünü ispat eden ÖİB tarafından uygulamaya konulan bu tür kara mizah çalışmalarla bugün şeker sektörü adaletsizliğe mahkum, tahammülsüzlüğün eline, yapay tatlandırıcıların güdümüne terk edilmek üzeredir” ifadelerini kullandı.

Gök konuşmasına şöyle devam etti:

“Obezitenin baş nedenini bazı tıp otoritelerini de yanına alarak, pancardan üretilen şekere yıkmak suretiyle, toplum zihninde oluşturulmak istenen kötümser tablo, Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde şeker sektöründe karanlık bir eşikten geçeceğini gözler önüne sermektedir. Ancak her ne olursa olsun, milletimiz ülkesinin çıkarları yerine kar hırsını vicdansızlıklarının örtüsü olarak kullanan bu tür fırsatçılara bundan önce olduğu gibi bundan sonra da asla müsaade etmeyecektir. Tarihinin en acımasız saldırılarına maruz bırakılan pancar tarımı ve şeker sektörü hiçbir zaman bitkisel hayata girmeyecektir. Şeker-İş Sendikası olarak gayri milli ve gelişi güzel kurgulanan, ileride Türkiye’nin ayak bağı olacak bu politikalara davetiye çıkaranlara karşı hükümetimizin dikkatini çekmek istiyoruz. Yüce halkımızla omuz omuza acımasız kampanyalarına nokta atışı yapan nifak meraklılarına şans tanımayacağız. Başta üniversitelerimizin ilgili birimleri olmak üzere tüm söz sahibi akademisyenleri şeker pancarından üretilen doğal şekerle yapay tatlandırıcılar arasındaki farkı tüm gerçekleriyle kamuoyuna anlatmaya davet ediyoruz.”