KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı kapsamında, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirilecek olan 5 proje için Selçuklu Belediye Başkanı Altay ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri arasında mutabakat metni imzalandı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla ile birçok ortak proje yürüttüklerini ifade etti.

Bu yıl bir değişiklik yaparak projenin kurumsal hale getirildiğini belirten Altay, "Aralık ayı içerisinde tüm sivil toplum kuruluşlarına ve öğrenci topluluklarından proje talebinde bulunduk ve 107 proje belediyemize başvuruda bulundu. Oluşturduğumuz jüri ile birlikte bu projenin içerisinde 27 tanesi desteklenmeye uygun görüldü. Yaklaşık 1 milyon 100 bin TL bir bedelle toplam 27 projeyi sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yapıyoruz. Bu kamunun sivil toplumla yaptığı en önemli işlerden birisi oldu. Avrupa Birliği standartlarında projeler yazıldı" şeklinde konuştu.

Başkan Altay ayrıca bütün projelerin finansmanlarının belediye tarafından sağlandığını belirterek, "Projenin organizasyonu ve yürütülmesi de ilgili sivil toplum kuruluşlarımız tarafından yapılacak. Bu konuda emeği geçen ve gayret sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından hayata geçirilecek projeler için Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri arasında protokol imzalandı.

Selçuklu Belediyesi’nde düzenlenen protokol imza törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ahlak, Pınar Eğitim Kültür Sanat ve Gençlik Kulübü Derneği Dernek Başkanı Mahmut Sami Şahin, Kültür ve Çevre Derneği Dernek Başkanı Hasan Ahat, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Arslan ve Milli Türk Talebe Birliği Konya Talebeler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Lütfullah Işık katıldı.