KONYA (AA) - Konya'da cami inşaatıyla ilgiyi toplantıda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Selçuklu Müftüsü Ali Okutan'ın cenazesi defnedildi.

Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundaki otopsisinde kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği anlaşılan 59 yaşındaki Okutan'ın cenazesi, yakınları tarafından Selimiye Camisi'ne getirildi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, buradaki törende, yurtdışında olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in, cenazeye katılmak için kendisini görevlendirdiğini söyledi.

Ölümü Rabbine kavuşma olarak gören Hazreti Mevlana'nın huzurunda bulunduklarını belirten Keleş, "Okutan, ramazan ayında, hayır işi peşinde koşarken ruhunu teslim etti. Musalla taşının üstündeki Ali hocamıza, Allah hayır işleri işlemesini nasip etti. Ailesi ve yakınları tarafından sabır gerektiren bir tablo olsa da bu şekilde Allah'a kavuşmak, birçok müminin gıpta edeceği bir tablodur" diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Okutan'ın cenazesi, Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğündeki cami inşaatıyla ilgili dünkü toplantıda fenalaşan Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, yaşamını yitirmişti.