KONYA (AA) - Konya Valiliği, Anadolu Selçuklu Devleti döneminden kalma 800 yıllık Alaaddin Camisi'nde dün çıkan yangının, orijinal kısımlarda hasara yol açmadığını açıkladı.

Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Konya Selçuklu Alaaddin Camisi, Kılıç Arslan ve Mermer türbelerinin 2014-2015-2016 yılları restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarının, Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde yüklenici firmanın taahhüdü altında devam ettiği belirtildi.

Restorasyon çalışmaları için Alaaddin Camisi'nin yarısının ibadete kapalı olduğu hatırlatılan açıklamada, "Dün akşam çıkan, nedeninin itfaiye raporu sonucu belirleneceği ufak çaplı yangında, ibadete kapalı kısmın 1990 yıllardaki onarımlarda yapılmış, orijinal olmayan ahşap yuvarlamalı taşıyıcı kiriş ve düz ahşap kaplama tavanın küçük bir kısmında hasar oluşmuştur. Dumandan ve isten kaynaklı, onarım yapılmakta olan kısmın iç yüzeylerinde kararmalar oluşmuştur. Caminin ibadete açık olan mihrap, minber gibi tarihi özellikli elemanlarının yer aldığı kısım ile çatısı, çevresi, türbeleri, dış cephesi gibi diğer alanlarda herhangi bir zarar meydana gelmemiş olup, orijinal kısımlar yangından etkilenmemiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca, olay akşamı yetkili güvenlik birimleri ve itfaiye tarafından gerekli incelemelerin yapıldığı, henüz nihai raporun oluşmadığı, gerekli inceleme ve yasal sürecin sürdüğü belirtildi.