Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TSOF) yayınladığı genelgeyle ilgili açıklama yapan Selendi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Filik, aracının plakasını farklı yere monte edenlere 92, ölçülere aykırı plaka takanlar 412, aracını plakasız kullananlara bin 698, sahte plaka takanlara 5 bin, sahte plaka basanlara ve dağıtanlara 10 bin lira ceza kesileceğini söyledi.

Selendi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şükrü Filik, TŞOF’un yayınladığı yeni genelgeyle gazetecilere bilgi verdi. Araç sahiplerinin yeni genelgeye uyması gerektiğini, aksi takdirde büyük cezalar ödemekle karşı karşıya kalabileceklerini değinen Filik, "Yayınlanan genelgeye göre artık araç tescil belgesi ve tescil plakasının, araç üzerinde uygun durumda bulundurulması zorunludur. Araç tescil belgesini araçta bulundurmayan veya tescil plakasını monte edilmesi gereken yerin dışında farklı bir yere takan sürücülere 92 lira para cezası verilecek. Araç bilgileri doğrulanıncaya ve plaka uygun yere takılıncaya kadar araç trafikten men edilerek yediemin deposunda tutulacak. Ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan (harflerin üzerine delik olan) ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 lira para cezası kesilecek" dedi.

Standartlara uygun olmayan plakaların muayeneden geçemeyeceğini belirten Filik, "3 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girerek uygulamaya başlanılan yeni düzenlemeyle birlikte plaka arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusurlu sayılacak. Plakalardaki yazı ve rakamların 11 santimetre genişliğinde, 52 santimetre uzunluğunda olması gerekiyor. Plakaların basım ve dağıtımını TŞOF ve bağlı odalarca gerçekleştirilecek. Araç sahiplerinin plaka değişimi için öncelikle Trafik Şube Müdürlüklerine başvurmaları ve form doldurmaları, odamızca da 31 lira plaka ücreti, 29 TL’de hizmet karşılığı toplamda 60 TL ücret karşılığında plakalarını değiştirilebilecek" diye konuştu.