EDİRNE (AA) - Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ne ziyaret ve ibadet için gelen vatandaşlar, avluda Türk Kızılayı tarafından oluşturulan alanda kan bağışında bulundu.

Türk Kızılayı ekipleri, Selimiye Cami avlusunda oluşturdukları kan bağış alanında vatandaşları bilgilendirdi. Vatandaşlardan kimi ibadetini kimi de ziyaretini tamamladıktan sonra kan bağışında bulundu.

Selimiye Camisi İmam Hatibi Tamer Alat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kan bağışının toplum için gerekli olduğunu söyledi.

Herkesin bir gün kana ihtiyaç duyabileceğini ifade eden Alat, şöyle devam etti:

"Her an başımıza bir sıkıntı, felaket veya hastalık gelebilir. Kan bağışı insani bir vazifedir. Kan bağışı tabiri caizse kişinin kişiye can yardımıdır. Kan elimizin altında olması gereken bir ihtiyaçtır. İnsan insana her zaman muhtaçtır. Kan vermek bir bakıma organ naklidir. Buna da dinimiz izin vermiştir. İnsanlarımızın, toplumumuzun canı gönülden destek vermesi gerekir. Ben üç ay ya da altı ayda bir kan bağışında bulunuyorum. İnanıyorum ki bu bağışlarla birçok kişinin hayatı kurtuluyor.

Dinimizde organ nakli caizdir. Kişinin rızası olduğu sürece kan bağışı aynı kategoridedir. Dolayısıyla dini açıdan herhangi bir sıkıntısı yoktur, caizdir. Kan bağışının, bağışladığımız insana faydası olduğu gibi bağış yapan kişiye de faydası vardır, bu da tıbben kanıtlanmıştır. Kan bağışının dinen desteklenmesi telkin edilir. Toplumun bu konuda duyarlı olması gerekir diye düşünüyorum."

-"İki hayırlı işi bir arada yaptık"

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Ercan Eral ise Selimiye Camisi'ni ziyaret etmek için Edirne'de bulunduğunu söyledi. Namazını kıldıktan sonra revaklı avluda Türk Kızılayı standını gördüğünü ifade eden Eral, "Eşimin ailesi Enez ilçesinde yaşıyor, ziyarete geldiğimizde buraya da uğradık. Kan bir ihtiyaçtır herkese bir gün gerekebilir. Tüm vatandaşların kan vermesini öneriyorum. Biz bugün iki hayırlı işi bir arada yaptık" diye konuştu.

İzzet Karakaş ise Selimiye Camisi'ne damadıyla birlikte namaz kılmak için geldiğini, namaz kıldıktan sonra da damadıyla kan verdiğini kaydetti.