KONYA (AA) - Selçuklu Sanayici İşadamları ve Serbest Meslek Sahipleri Derneği (SELSİAD) ile Aydınlar Ocağı, düzenlenen programla bir araya geldi.

SELSİAD Genel Başkanı İsmail Hakkı Kolat, dernek binasında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Aydınlar Ocağı Eski Başkanı M.Ali Uz, şimdiki başkan Dr. Mustafa Güçlü ve üyelerini misafir etmekten son derece mutlu olduklarını söyledi.

İki sivil toplum kuruluşunu birlikte görmenin sevindirici olduğunu ifade eden Kolat, "Temennimiz odur ki; bütün STK'lar tek yürek halinde vatan için ülke menfaatleri için birleşsin. Dernek üyeliği bir gönül işidir, üyeler kendi işlerinden zaman ayırıp hizmet etmeye talip olmuşlarsa karşılık beklenmeden, insanlık için gerçekleştirilen ulvi bir davranıştır" dedi.

Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ise "Kafkaslarda Yaşanan Rusya Zulmü ve İmam Şamil" başlıklı konuşmasını yaptı.

Şeyh Şamil'in doğuştan bir lider olduğunu dile getiren Güçlü, "İmam Şamil, farklı kişiliğiyle doğuştan bir lider, bir kumandan, bir diplomattı. Rusların içte ve dışta uyguladıkları bütün entrikalarına, propagandalarına rağmen defalarca Rusları alt etmeyi başardı, birçok kabileyi aynı çatı altında topladı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Genel Başkan Kolat, konuşmacı Dr. Güçlü'ye plaket takdim etti.