NEVŞEHİR (AA) - 9.Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu'nda ortaya çıkarılan eserlerin kalıcı olarak çeşitli mekanlara yerleştirildiği bildirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ), Avanos Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASEM), Avanos Kaymakamlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla geçen yıl ekim ayında gerçekleştirilen 9.Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2015) sonunda ortaya çıkan eserler, üniversite yerleşkesine ve bölgedeki turistik mekanlara kalıcı olarak yerleştirildi.

Sempozyum sonunda ortaya çıkan 15 adet büyük boyutlu seramiğin bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekecek alanlara ve NEÜ yerleşkesinde kalıcı olarak sergileneceğini kaydeden ASEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Betül Aytepe, eserlerin Türk ve yabancı sanatçılar tarafından yapıldığını hatırlattı.

Aytepe, “Sempozyuma, 6 yabancı sanatçı ve 3 Türk akademisyen ile 5 Avanoslu geleneksel çömlekçi katılarak bilimsel ve sanatsal açıdan çok yönlü olarak gerçekleştirmiştik. Yurt içinden ve yurt dışından katılımla uluslararası düzeyde gerçekleştirmiş olduğumuz sempozyum sonunda ortaya çıkan eserlerimizi de kalıcı olarak gerek turistik alanlara, gerekse üniversitemiz yerleşkesinde sanatseverlerle buluşturuyoruz diye konuştu.