NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'in Avanos ilçesinde sendika temsilcisi tarafından darbedildiği öne sürülen okul müdürü, hastanede tedavi altına alındı.

İlçeye bağlı Kalaba beldesinde sınıf öğretmeni olarak görev yapan Türk Eğitim-Sen Avanos temsilcisi M.B'nin, bir okulun müdürü İ.B'yi, okulun kalorifer dairesinde darbettiği iddia edildi.

Olayın, okuldaki öğretmenlerin araya girmesiyle yatıştığı ileri sürüldü.

Ambulansla kaldırıldığı Nevşehir Devlet Hastanesinde darp raporu verilen okul müdürü İ.B, öğretmen M.B'den şikayetçi oldu.

İ.B'yi hastanede ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını söyledi.

Bir eğitimcinin darbedilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Özdemir, "Eğitim camiası içerisinde yapılan bu tür davranışı hiçbir zaman onaylamıyoruz. Elbette eğitimciler ve bağlı oldukları sendikaları arasında birtakım görüş ayrılıkları olabilir ancak bu olayın dışa vurumu böyle olmamalıydı" dedi.

Özdemir, olayın ardından okul müdürü İ.B'nin psikolojisinin bozulduğunu belirterek, sendika olarak sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.