ANKARA (AA) - Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi’nin yakın bir zamanda açılacağı bildirildi.
Şereflikoçhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Metin Ateş, yaptığı açıklamada, üniversitelerin yanında yapılan Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmalarının tamamlandığı, mobilya ve diğer donanımların getirildiğini aktardı.
İlçedeki 14-29 yaş arası gençlerin üyelikle merkezin imkanlarından yararlanabileceğini belirten Ateş, "29 yaş üzerinde olan vatandaşlarımız gönüllük esası ile hizmetlerimizden yararlanabilecekler’’ dedi.

Merkezin 10 dönümlük açık ve kapalı alanları bulunduğunu ifade eden Ateş, 375 metrekare çok amaçlı spor salonu bulunan tesiste bilardo, masa tenisi, masa hokeyi, langırt, konsol oyunları, halk oyunları ve el sanatları bölümleri, meslek edindirme kursları, dama, satranç, şark köşesi gibi birçok aktivitenin gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Gençlik merkezinde olası vakalara anında ilk yardımın yapılabileceği sağlık odasının da bulunduğunu belirten Ateş, engelliler için düzenlemelerin de yapıldığını, güvenlik sistemlerinin de en üst seviyede tutulduğu söyledi.

Gençlik Merkezi’ni kullanacak üyelerden ücret alınmayacağını dile getiren Ateş, "Tesisimizin yeşil ve doğayla iç içe olmasını sağlamak için ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kıraç noktalara toprak takviyelerinde bulunarak bu kısımların çimlendirilmesini sağlayacağız. Yakın zamanda hizmete açacağız" diye konuştu.