Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Atilla Sertel, 13 ilde düzenlenen operasyona karşı basın özgürlüğü vurgusu yaptı.

DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve TGF Başkanı Atilla Sertel, İstanbul merkezli 13 ilde yapılan operasyonların ardından İzmir Adliyesi önünde toplanan grubun eylemine katıldı. Adliye önünde toplanan İzmirlilere seslenen Karakülçe, "Ülkemiz tarihinde yine kara bir gün yaşanıyor. Bugün özgür basın üzerinde yine bir kara gün yaşanmaktadır. Bugün burada gördüğüm tablodan o kadar mutluyum ki ister benim gibi düşünün isterse düşünmeyin bu saygılı duruşunuzdan bu saygılı çerçevenizden bu hak arayışınızdaki dürüstlüğünüzden doğruluğunuzdan sonsuz derecede onur duydum ülkem adına gurur duydum" dedi.

Türkiye’nin çok uzun süredir baskı ve zulüm altında ve Türkiye’deki insanların ve basının özgürlüklerini çiğneyen bir iktidarın zulmü altında yaşadığını aktaran Sertel de, "Bu iktidar, son 5-6 yıldır bu ülkede basın ve ifade özgürlüğünü kısıtlamakta, yok etmekte ve gazetecileri değişik suçlamalarla, değişik iftiralarla, sahte delil ve belgelerle cezaevine atmakta, aydınları cezaevine atmakta, onları çoluk çocuğuna ve okurlarına ve vatandaşlara hasret hücrelerde çürütmek istemektedir" diye konuştu.

İnsanların inançları, düşünceleri ve fikirlerinin ayrı olduğunu anlatan

Sertel, sözlerini şöyle tamamladı: "O fikir, düşünce zenginlikleri Türkiye’yi zengin kılmaktadır. Herkes bizim gibi düşünmeyebilir, herkes bizim gibi yaşamayabilir. Herkes bizim gibi dünyaya bakmayabilir. Ama biz Türkiye’nin hiçbir döneminde insanları kamplaştıran, insanları bölen, insanları parçalayan, insanları birbirine düşman eden bir iktidar dönemini hiç ama hiç yaşamadık. Bu dönemler imtihan dönemleridir. Basın ve ifade özgürlüğü içinde, insan hak ve özgürlükleri içinde, hürriyetler içinde, özgürlükler içinde imtihan dönemleridir."