Memur-Sen Konfederasyonu’na üye Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Ordu Şube başkanlığında 4’üncü olağan genel kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Bem-Bir-Sen Ordu Şubesi Başkanlığı 4’üncü olağan genel kurulu Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlendi. Kongreye Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Medeni Sevinç ve Levent Uslu, Bem-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı Rahmi Çakar, belediye başkanları, daire müdürleri, belediye çalışanları ve davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Bem-Bir-Sen Ordu Şube Başkanı ve kongredeki başkan adayı Rahmi Çakar, “Ya bir yol açacaksın ya da bir yol bulacaksın düsturuyla yola çıkan sendikamız, kurulduğu tarih boyunca kaba kuvveti değil hakkı üstün tutmuştur. Halka hizmet hakka hizmet düşüncesiyle çalışarak çalışmalarını sürdürmüştür" dedi.

SEVİNÇ: "EN HAYIRLINIZ HAYIRDA YARIŞANLARDIR PAROLASIYLA YOLA ÇIKTIK"

Geçmişte yapılan ideolojik sendikacılığın toplumumuza, milletimize fayda getirmediğini belirten Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, şunları söyledi: “Ötekilenmişlik sonucunda oluşan toplumsal yapıyı bertaraf etmek için Mehmet Akif İnan kardeşimizin birlik ve beraberlik ruhuyla farklılıkları bir arada tutma milletimizi birliğe sevk etme noktasında Memur-Sen düşüncesini ortaya koyarak Memur-Sen olgunlaşmaya başlamıştır. Memur-Sen ailesi bu olgunlukla Türkiye’deki en büyük sendika olmuştur. Bundan dolayı Allah’a hamdediyor ve sizlere de desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. En hayırlınız hayırda yarışanlarınızdır parolası ile yola çıkan Memur-Sen ailesi, hamdolsun bugün geldiği noktada sadece kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini geliştirmek yanında bir de toplumsal sorumluluğu olan bir sendikadır.”

"Daha dün beşli çete adı altında devletin ve milletin bekasına ismi STK olanlar postallıları ülke idaresine davet ediyorlardı" diyen Sevinç, Memur-Sen’in büyüdüğünü geliştiğini ve milletinin değerlerinin yanında yer aldığını belirtti.

"HERKESİ KUCAKLAYAN BİR SENDİKA OLDUK"

Bem-Bir-Sen olarak ücret sendikacılığı yapmayacaklarını ifade eden Medeni Sevinç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu milletin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine nam olmak lazım. Memur-Sen ailesi bu görevi layıkiyle üstlendi. Bazı çıkar gruplu sendikalar 28 Şubat’ta postallıların yanında yer aldı. Bazıları yeni seçilecek Cumhurbaşkanının hanımı başörtülüdür bundan dolayı biz postalın yanındayız gelin ihtilal yapalım dedi. Şimdi soruyorum ismi STK olanlar, güya demokrasiden beslenmesi gerekenler, maalesef demokratik bir düşünceye ait olmadıkları gibi ülkenin faşizan ve diktatörce yönetilmesinin yanında yer aldı. Biz, Memur-Sen ailesi olarak hayrın yanında şerrin önünde hep durduk. Biz ülkemizin refahı için çalışanların her zaman yanında olduk. Biz devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Artık millet kendi değerleriyle barışık bir sendika istiyor, hamdolsun biz Memur-Sen olarak bu yolda ilerliyoruz."

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın konuşmalarının ardından faaliyet raporu ve denetim raporları okundu. Dilek ve temennilerin ardından delegeler, seçime tek liste ve tek aday olarak giren Rahmi Çakar için oy kullandı.