SİVAS (AA) - Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal'ın oğluna ait evdeki eşyaların, sanatçı Arif Sağ'ın açtığı dava kapsamında haczedildiği bildirildi. 

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada, Sağ'ın açtığı dava kapsamında alınan icra kararı dolayısıyla oğlunun oturduğu eve gelen icra görevlilerinin bugün bazı eşyalara el koyduğunu belirtti. 

Fikret Ünsal, 2 Temmuz 1993'te yaşanan ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas olaylarına ilişkin iddiaları dolayısıyla, Arif Sağ'ın kendisi ve bu iddiaları haber yapan 3 gazete hakkında dava açtığını anımsatarak, Sağ'ın, Aslan Güneydoğu Gazetecilik AŞ'den bir süre önce 104 bin lira olan tazminatı, fazlası olan 160 bin liraya bloke ettirmesine rağmen oğlu Halil Ünsal'ın oturduğu eve haciz gönderildiğini öne sürdü. 

Ünsal, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Rahatsızlığımdan dolayı il dışında bulunuyorum ve yazılı açıklama yapmak zorunda kaldım. 2 Temmuz Sivas olayları'ndan dolayı hakkımızda çeşitli tazminat davaları açarak bizleri yıldırmaya, sesimizi kesmeye, basın özgürlüğümüzü engellemeye çalışan Arif Sağ'ın gönderdiği her haciz kararı, Sivas için şeref madalyamdır."