NEVŞEHİR (AA) - Kapadokya'da turistlere hizmet veren sıcak hava balonlarının uçuşları, "Dünya Süt Günü" dolayısıyla sepetlerine asılan pankartla gerçekleştirildi.

Türkiye'de 1991'den bu yana kutlanan Dünya Süt Günü kapsamında, Göreme beldesinden havalanan sıcak hava balonlarının sepetlerine Türkçe ve İngilizce "Süt her yaşta sağlıktır" yazılı pankart asıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz ile Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Turhan, balon yolcularına kalkış öncesi süt dağıttı. 

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mayıs'ın Birleşmiş Milletler (BM) kararıyla Dünya Süt Günü olarak kutlandığını, bu nedenle turizmin önemli merkezlerinden Kapadokya'da böyle bir etkinliği organize ettiklerini kaydetti.

Kapadokya bölgesini ziyaret eden turistlerin arasında BM'yi temsil eden ülke insanlarının da bulunduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Etkinlik kapsamında 1 tona yakın paketlenmiş süt dağıtıldı. Aralarında Endonezyalısı, Hindistanlısı ve Avrupa'nın birçok ülkesinden turist var. Süt dağıttığımız turistler, böyle bir sürprizle karşılanmaktan mutlu olduklarını iletti" dedi.

Ellerindeki sütlerle havadan Kapadokya'yı izleme fırsatı bulan turistlerin balon turu yaklaşık 1 saat sürdü.