Yapılan düzenlemeler, sigara içenleri ve üretenleri yakından ilgilendiriyor. Buna göre, tütün mamullerinin perakende satış fiyatı, paketlerin üzerine net bir şekilde yazılacak. Paketlerin siyah zemin üzerine beyaz renkte "… TL" şeklinde fiyatlandırılması öngörülüyor.

Ayrıca, tütün mamullerinin paketlerinde üretim tarihi ve yeri gibi bilgilerin yer alması gerekecek. Bu bilgilerin yanı sıra, ürün izleme sistemi kurulumu için Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'ne bildirim yapılacak. Tütün mamullerinin üretiminde belirli emisyon seviyelerine uyulması da zorunlu hale getirilecek. Bu kapsamda, üretim için gerekli olan Üretim ve Faaliyet Uygunluk Belgesi'nin alınması zorunlu olacak ve Piyasaya Arz Uygunluk Belgesi başvurularında emisyon seviyelerinin uygunluğu kontrol edilecek.

Mevcut düzenlemelerle kayıtdışı üretimin önüne geçilmesi hedefleniyor. Firmalara proje tadilatı kapsamında verilen izinlerin, ürün izleme sistemi kurulumu için bildirilmesi bu amaçla atılan adımlardan biri. Aynı marka altında piyasaya sürülecek tütün mamulleri için tek bir üretici veya ithalatçı belirlenmesi de sağlanacak. Bu değişikliklerle tütün mamullerinin üretimi ve satışında daha şeffaf bir süreç hedefleniyor.