ERZİNCAN (AA) - Erzincan Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde, kurumda zaman kaybına neden olduğu gerekçesiyle sigara içen personelin dışarı çıkmasına sınırlama getirilerek günde bu amaçla 4 kez giriş çıkış yapmalarına izin verildi.

SGK İl Müdürü Orhan Uçar imzasıyla yayımlanan yazıyla Erzincan SGK İl Müdürlüğü'nde sigara içen personelin bu amaçla verdiği mola sayısı 4 ile sınırlandırıldı.

Uçar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 aydır yürürlükte olan genelgeyle verim kaybının önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade ederek, "Sabah öğlene kadar iki tane, öğleden sonra da 10 dakika iki tane olmak üzere sigara içmelerine arkadaşlara müsaade ettik. Bu uygulama yaklaşık 5 aydır devam ediyor. Arkadaşlarımız kartlarını okutarak dışarı çıkıyorlar, sigaralarını içtikten sonra tekrar kartlarını okutarak mesailerine devam ediyorlar" dedi.

Çalışan 89 personelden 49'unun sigara kullandığı kurumda, sigara içen bir personelin her saat başı mola vermesi durumunda minimum 10 dakikadan personel başına 80 dakikalık iş gücü kaybı oluştuğuna işaret eden Uçar, "Biz bunu sınırlandırmak istedik. En fazla 10'ar dakika olmak üzere 40 dakika ile sınırlandırmış olduk. İnşallah hepsinin bırakmasını bekliyoruz" diye konuştu.