KİLİS (AA) - Rusya ve terör örgütü PYD'nin Halep'in kuzeyine yönelik saldırılarından kaçarak Azez'e gelen Suriyeli Necva Abid, "güvenli" diye sığındıkları okula düzenlenen hava saldırısında 2 çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Suriyeli anne, geride kalan 2 oğlu ile Kilis'te yaşama tutunmaya çalışıyor.

Halep'e bağlı Keferehan köyünde yaşayan Abid, Rusya ve PYD'nin saldırılarını artırması üzerine 10 gün önce 4 çocuğuyla evini terk ederek daha güvenli Türkiye sınırına yola çıktı. Zor ve tehlikeli bir yolculuğun ardından Azez'e ulaşan Abid ve ailesi, "güvenli" olduğu düşüncesiyle bölgedeki bir okula sığındı.

Suriyeli annenin, "bombalanmaz" dediği okul da Rus savaş uçaklarının ilk hedeflerinden biri oldu. Önceki günkü saldırıda bomba isabet eden okulda 2 çocuğunu kaybeden anne, yaralı 2 oğlu ile Türkiye'ye getirildi.

Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Mahir (5) ve Yusuf Abid (9) kardeşler, Türkiye'de iyileşecekleri günü bekliyor.

Anne Abid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın, yaşadıkları köyü yerle bir ettiğini söyledi.

Çocuklarının yaşaması için Türkiye sınırına yakın Şemmarin kampına gitmeye karar verdiğini anlatan Abid, "Bombalar altında Azez'e kadar gelebildik. Burada bir okul bulduk ve 4 çocuğumla daha güvenli olur diye buraya sığındık. Kaçtığımız Rus bombaları bizi okulda buldu. Savaş uçaklarından bırakılan bombaları üzerimize adeta salkım gibi düştü. Kızım ve oğlum okul bahçesinde yaşamını yitirdi. Yaralanan 2 oğlumla Kilis'e geldik. Çocuklarımdan biri ameliyat edildi. İnşallah sağlıklarına kavuşacaklar" dedi.

Eşinin 4 yıl önce kaybolduğunu ifade eden Abid, hayatta kalan 2 çocuğunun tek dayanağı olduğunu söyledi.

Muhabir: İzzet Mazı