AKSARAY (AA) - Aksaray'da Sigorta Acenteleri Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı yapıldı.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, sigorta acentelerinin sorunları değişen mevzuat hakkında bilgiler verildi.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Ahmet Genç, sigortacılık sektörünün daha sistemli hale getirilmesi için devam eden çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Bireysel emeklilik ve sigortacılık sistemi ile ilgili bir dizi çalışma yürütüldüğünü belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bir başka çalışma yıllık gelir sigortası. Yani toplu bir paranın emekli maaşına dönüşmesi. Bireysel emeklilik sisteminde emeklilik yaşı 56, normal emeklilik sisteminde 60-62. Örneğin 26 yaşında sisteme giren bir kişi her ay para yatırdı. 56 yaşına geldiğinde bir para birikti 80-100 bin lira veya kaç lira ise bu parayı topluca alabilirsiniz. Programlı geriye ödeme denilen uygulama var, her ay bana bin lira maaş ver birikmiş para bittiği zaman maaş da bitsin. Ya da birikmiş parayı ömür boyu maaş dönüştürebilirsiniz. Bu son kısmı zordu bununla ilgili çalışma tamamlandı. Hazine onunla ilgili 30 yıl vadeli destekleme tahvili çıkarttı. Bu sistemi destekleyecek. Önümüzdeki zaman içerisinde sigorta şirketlerinin bu tür ürünleri satmasını bekliyoruz."