İstanbul’da vefat eden Nakşibendi tarikatının şeyhi Muhyeddin Oran’ın oğlu şeyh Sait Oran’ın Siirt’te düzenlenen cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Uzun bir zamandır akciğerindeki rahatsızlık nedeni ile tedavi gören 43 yaşındaki Sait Oran’ın cenazesi dün gece karayoluyla Siirt’e getirildi. Cenaze törenine Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, seyda molla Bedrettin Sancak, molla Yasin Yıldırım, molla seyit Abdulrezzak Sancak, molla Nezir Benek, molla şeyh Muaz Oran, şeyh Bedrettin Oran, şeyh Bahaddin Oran, şeyh Bahaddin Özay, molla Abdulbaki Seydaoğlu, molla Hamdullah Özcan, şeyh Nasih Aydın ve İstanbul, Bursa Mersin, Diyarbakır, Batman, Şırnak ve Cizre’den çok sayıda din alimi ile vatandaşlar katıldı.

Şeyh Hüseyin Basreti Yatılı Kuran Kursu ve Şeyh Muhyeddin dergahına getirilen cenaze, sabah saatlerinde ağabeyi Şeyh Bahaddin Oran tarafından kılınan cenaze namazının ardından dualarla dergahtan çıkarılarak babası Şeyh Muhyeddin Oran’ın yanına defnedildi. Cenaze defnedilirken bir çok kişi cezveye kapıldı.

Şeyh Sait Oran’ın kardeşi Veysi Oran, ağabeyinin akciğer rahatsızlığı nedeni ile uzun bir zamandır tedavi gördüğü İstanbul’da dün gece hakka yürüdüğünü söyledi. Veysi Oran, "Cenaze İstanbul’dan ilimize getirilerek, kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında babam şeyh Muhyeddin Oran’ın yanına defnedildi. Cenazeye katılan herkesten Allah razı olsun. Taziye Şeyh Hüseyin Basreti Yatılı Kuran Kursu ve dergahında yapılacak" dedi.

Daha sonra şeyh Sait Oran’ın ağabeyleri şeyh Muaz ve Şeyh Bahaddin Oran, kuran kursu binası önünde taziyeleri kabul etti.

Evli ve 7 çocuk sahibi olan şeyh Sait Oran, babası bölgenin büyük din uleması merhum şeyh Muhyeddin Oran’ın halifesi olarak Mersin’de ilim tahsili görevini yürütüyordu.