“Sinop Tanıtım Günleri” kapsamında düzenlenen etkinlikte Sinoplular Feshane’de bir araya geldi.

Feshane’de gerçekleşen organizasyonda Sinop yöresine ait tarihi, kültürel ve sosyoekonomik ürünler tanıtıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açılışını yaptığı Sinop Tanıtım Fuarı’na çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı. Sinopluların yanı sıra İstanbullular da Sinop Tanıtım Günleri etkinliğine büyük ilgi gösterdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bütün Sinop’un tarihi, turizmi, kültürü folkloru, coğrafyası ile İstanbul’dayız. İstanbullularla mutluluğumuzu paylaşmaya geldik. Bugün sadece bir kuple Sinop’u tanıtıyoruz, devamı Sinop’ta diyoruz. Öncelikle Sinoplulara ve daha sonra bütün Karadenizlileri İstanbul’da bekliyoruz” dedi.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı konuşmasında, “Boyabat ilçemizin bütün güzelliklerini İstanbullularla buluşturduk, onların hatıralarını yaşatma fırsatı sunduk, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise yaptığı konuşmada, “Çok mutluyum. Tabi kentim adına, güzel bir Sinop tanıtımı yapıyoruz. Gerçekten Sinop’u izleyenler, soranlar Sinop’un çok güzel olduğundan bahsediyor, güzel bir tanıtım oldu” diye konuştu.

Tanıtıma gelen İstanbullular Sinop yöresine özgü yemeklerden ve aynı yöreye ait çeşitli el işlerinden aldılar. Etkinlikte ayrıca Sinoplu düşünür Diyogen’i temsil eden figür çok ilgi çekerken, Sinop tarihinde önemli yer tutan Seyid Bilal Hazretleri, Kral Mitridat ve Emir Tayboğa figürleri sergilendi. Erfelek ilçesinde bulunan tatlıca şelaleleri, Boyabat ilçesinde bulunan Bazalt Kayalıkları, Sinop Tarihi Cezaevi’nin maketleri sergilendi.