SARAYBOSNA (AA) - Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı İvitsa Daçiç, Bosna Hersek'le ilişkilerin geliştiğine işaret ederek, Avrupa Birliği üyelik sürecinde de karşılıklı olarak birbirlerine destek olduklarını ifade etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbiliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı olarak Saraybosna'yı ziyaret eden Daçiç, temasları kapsamında Dışişleri Bakanı İgor Tsrnadak ile görüştü.

Daçiç, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğine işaret ederek, Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecinde de karşılıklı olarak birbirlerine destek olduklarını ifade etti.

Çatışma bölgelerine giden yabancı savaşçılar konusuna da değinen Daçiç, "Terörizm ve radikalizmle birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

Bölge ülkeleri olarak ortak tarihe ve ortak sorunlara sahip olduklarını belirten Daçiç, bu nedenle bölge ülkelerinin ortak çıkarlar doğrultusunda ortak hedefler belirlemesinin önemini vurguladı.

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Tsrnadak da Sırbistan'ın AGİT Dönem Başkanlığı'nı yürütmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bosna Hersek'in de mayıs ayında Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığı'nı devralacağını hatırlattı.

Tsrnadak, "İki ülkenin, iki büyük oluşumun dönem başkanlığını üstlenmesi, demokrasi ve insan hakları konusunda gelişmemizi sağlayacak önemli bir şans" diye konuştu.

İki bakan, dün Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Zvornik kentinde bulunan polis karakoluna yapılan silahlı saldırıyı kınayarak, saldırıda hayatını kaybeden polisin ailesine başsağlığı diledi.

Daçiç ayrıca, Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdiç tarafından da kabul edildi.