İSTANBUL (AA) - İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, restoran, otel işletmeleri ve yiyecek-içecek alanının Türkiye'deki büyük buluşması Sirha İstanbul, 11 bin 902 üst düzey sektör profesyonelini buluşturdu.

Sirha İstanbul, sektörden 300 katılımcı ve markayı ağırlarken, sektör profesyoneli katılımında geçen yıla oranla yüzde 16 artış oldu.

Fuar kapsamında yapılan Bocuse d'Or Türkiye Seçmeleri'nde Mutlu Şevket Yılmaz birinci olurken, Coupe du Monde de la Patisserie Türkiye Seçmeleri'ni "şeker" alanında Levent Aygün, "çikolata" alanında Feray Aydoğdu kazandı. Kazananlar, yarışmaların Avrupa finallerinde Türkiye'yi temsil edecek. 

Omnivore İstanbul'un Masterclass sahnesinde Maksut Aşkar, Aylin Yazıcıoğlu, James Lowe, Defne Koryürek ve Nicolas Darnauguilhem'in aralarında bulunduğu şefler, katılımcılar ile mutfak sırlarını paylaştı.

Anadolu Lezzet Envanteri'nde ise aralarında kefal havyarı, Hanak balı, kuru kaymak, Gorcola peyniri, Tunceli sarımsağı, koca tarhana, Yedikule marulu gibi ürünlerin bulunduğu 49 ürün tanıtıldı. Proje kapsamında yöresel üreticiler ile sektör profesyonelleri ikinci kez bir araya geldi.

Sirha World Cuisine Summit (Dünya Mutfak Zirvesi) ve uluslararası alanda yaptıkları çalışmalarla yiyecek içecek sektörüne yön veren International Leaders Club Exchange etkinliğinde Frederic Loeb, Jürgen Strasser gibi isimlerin katılımıyla, sektördeki dünya trendleri ve pazarlama stratejileriyle ilgili konferanslar düzenlendi. 

6. Duyu Gastronomi Platformu, Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı, Otel Yöneticiliği Programı ve Le Cordon Bleu İstanbul tarafından gerçekleştirildi. Temalı restoranlarda, Le Cordon Bleu'nun şeflerinin hazırladığı lezzetler deneyimlenirken, katılımcılara yeni konseptler tanıtıldı. 6. Duyu Gastronomi Platformu'nda ayrıca, gastronomi yazarları ve sektörün kanaat önderleri de bir araya geldi.