ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ta görev yapan iki öğretmen, 10 yıldan bu yana okuldan arta kalan zamanlarda ilin eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ücretsiz eğitim vererek çok sayıda öğrencinin üniversiteyi kazanmasına katkı sundu.

Tarih öğretmeni Hamza Tatar ve coğrafya öğretmeni İnan Onan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nca (ŞTSO)  tahsis edilen konferans salonunda düzenlenen eğitimlere katılarak üniversiteyi kazanan öğrencileriyle gurur duyuyor.

Bu yıl Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle 250 öğrenciye tarih ve coğrafya dersi veren fedakar öğretmenler bu eğitimleri sürdürmekte kararlı.

Öğretmenlerden Tatar, yaptığı açıklamada, gönüllülük esasıyla başlattıkları eğitimlerin 10 yıldır sürdüğüne işaret ederek, bu kapsamda ders anlatımının yanı sıra öğrencilerle bol bol test çözdüklerini söyledi.

Test masraflarını karşılayan ŞTSO'ya teşekkür eden Tatar, bu eğitimlerin öğrencilerin üniversite sınavındaki başarısını artırdığını belirtti.

- Eğitimi sürdürecekler 

Onan da, ilin eğitim seviyesini yükseltmek istediklerini aktararak, bu kapsamda yıl boyunca işledikleri derslerin ardından öğrencilerle üniversite tercihi yapmanın mutluluğunu da yaşadıklarını anlattı.

"Her yıl onlarca öğrencinin sınavı kazanarak bir üniversiteye yerleşmesi bizi sevindiriyor" diyen Onan, farklı okullardan gelen tüm öğrencilerin eğitime katılma imkanı bulduğunu kaydetti.

Onan, gönüllü kuruluşlar tarafından kendilerine test ve kitap desteği sunulduğuna dikkati çekerek, daha çok öğrenciyi geleceğe hazırlamak için eğitimleri sürdüreceklerini ifade etti.

Eğitime katılan öğrencilerden Ceylan Gök, okuldan arta kalan zamanlarda öğretmenlerce verilen derslere katılarak öğrendiklerini tekrar etme fırsatı bulduğunu anlattı.

Bu eğitimin faydasını gördüklerini ifade eden Gök, "Kayıt yaptırmadan rahatlıkla gelip derslere katılıyoruz. Bu eğitim okuldaki başarımız için çok önemli" diye konuştu.

Sezgin Aldemir de, aldığı eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gönüllü öğretmenlerin verdiği eğitim sayesinde dershaneye gitmeye gerek duymadığını aktardı.