KONYA (AA) - METİN BOLAT - Türkiye'nin en büyük, dünyanın da sayılı insani yardım kuruluşlarından biri olan Türk Kızılayı, sıtma salgınına karşı ihtiyaç duyulan bölgeler için ilaçlı cibinlik hazırlayacak.

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 sonu itibariyle halk sağlığı alanında kapsamlı bir faaliyete gireceklerini söyledi.

Türk Kızılayının az gelişmiş ülkelere odaklanacağını belirten Kınık, Afrika'da tıbbi mama anlamında ihtiyacı karşılayan beslenme sağlığı hizmeti vereceklerini dile getirdi.

Dünyada çadır üretim tesisi bulunan iki dernekten biri olduklarını vurgulayan Kınık, Türk Kızılayının uluslararası arenada üst liglerde bulunduğunu kaydetti.

Türk Kızılayının hep mazlumun yanında olduğunu anlatan Kınık, sıtma salgınıyla ilgili de çalışmalarının bulunduğunu bildirdi.

- İki çadır tesiste üretilecek

Kınık, özellikle sahra altı Afrika'da, Asya Pasifik bölgesinde her yıl milyonlarca insanın ölmesine neden olan sıtma hastalığının çok yaygın görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Her yıl 1,1 milyon insan sıtmadan ölüyor. Sadece Afrika'da sıtma taşıyıcı sayısı 145 milyon. Bunun tek koruyucu önlemi var; ilaçlı cibinlik. 1 liralık ilaçlı cibinlikle anne ve çocuklar sıtma olmadan sağlıklı şekilde hayata tutunabiliyorlar. Kızılay olarak iki çadır tesisimiz var. Bu tesislerimizde ilaçlı cibinlik üreterek ihtiyaç sahibi bölgelere sevk edeceğiz."

Bu tür yardımların hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Kınık, dünyada insani yardımlarla da adından sıkça söz ettiren Türkiye'nin şefkat elinin tüm mazlumlara uzanacağını vurguladı.