SİVAS (AA) - Sivas Belediyesinin yeni aldığı iş makineleri ile araç filosunu güçlendirdiği belirtildi.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni araçları tanıtan Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte yeni iş sezonunda birçok projeyi hayata geçireceklerini belirtti. Bu kapsamda ay içerisinde program dahilinde alt ve üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını aktaran Aydın, "Bu çalışmaları yapabilmek içinde belediyenin araç filosunu stratejik araçlarla güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediyeye 2005 yılında asfalt kazma aracı aldıklarını ve bu yıl da ikincisini araç parkına eklediklerini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Teknolojik değişikler ve zamanla yıpranma olması nedeniyle aldığımız aracımız farklılıkları da beraberinde getiriyor. İlk aracımızda genişlik 1 metre iken bu aracımızda genişlik 1 buçuk metre, yine ilk aracımızın kazı alan 15 santimetre iken bu aracımızda 32 santimetrelik derinliğe inebiliyoruz. Sivas'ta yeni ve standardı yüksek yollar elde etmek adına yaklaşık maliyeti 1 milyon lira olan bu aracı belediye hizmetine sunuyoruz. Diğer aracımızla birlikte kullanacağız."

Belediye ve bağlı şirket olan Özbelsanın envanterine katılan diğer araçlar hakkında da bilgiler veren Aydın, "Kırıcı, sulu döküm parke taş tesisi, beton santrali, fabrika kumlama ekipmanı, karıştırıcı, mobil beton santralinden oluşan yeni yatırımları hayata geçirdik. Buradaki amacımız asfaltı tam ekipmanları ile gerektiği şekilde yapabilmek. Bu yatırımlarımız Özbelsan A.Ş. bünyesinde olan ve 3 milyon 175 bin lira tutarındaki yatırımlardır. Bu yatırımlar Sivasımıza kaliteli hizmet yapma noktasında bizlere büyük kolaylıklar sunacaktır. Araçların ilimize hayırlı olmasını diliyor, kazasız belasız bir iş sezonu geçirmeyi temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Programa, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci, Özbelsan AŞ Genel Müdür Vekili Şaban Kaya ve vatandaşlar katıldı.