SİVAS (AA) - Sivas'ta, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı (BTC) tarafından, Sivas Kalkınma Çalışmaları ve Yatırım paneli düzenlendi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Sivas'a verilen mali destekler ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar anlatıldı.

Vali Alim Barut, burada yaptığı konuşmada, Sivas'a hizmetin bitmeyeceğini ve hizmetin devam edeceğini söyledi. Birlik ve beraberlik olduğunda güzel çalışmalar ortaya çıktığını belirten Barut, "Diliyorum bu hizmetler devam etsin. Çalışmalarda emeği geçenler teşekkür ediyorum" dedi.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise 2014'te BTC ile aralarında hibe sözleşme imzalandığını hatırlatarak, "Proje çerçevesinde Sivas ve Kayseri'de boru hattı mesafesinde kalan birçok ilçemizdeki köylere toplumsal kalkınma çerçevesinde uygulamalar yapıldı. Bunun sonucunda üniversite ve üretici iş birliğinin somut örneği ortaya çıktı. Bu projelerin devamının gelmesini diliyorum" diye konuştu.

BTC Şirketi Sosyal Sorumluluk Müdürü Suna Ercan da boru hattının Erzurum'dan sonra en uzun bölümünün Sivas'ta yer aldığını ve bu nedenle Sivas'taki çalışmalara özel önem verdiklerini aktardı. 11 yılda Sivas'ta uygulanan kalkınma projelerine 2,9 milyon dolar maddi destek sağladıklarını belirten Ercan, "Destek verdiğimiz birçok çalışmanın hala devam ediyor olması bizi, çok mutlu ediyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından panele geçildi. Panelde Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zahid Tevfik Ağaoğlu, Sivas-Kayseri Toplumsal Kalkınma Girişimi Projesi yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Tuzcu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan, ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi'nden Sinan Dündar ve TKDK İl Koordinatörlüğünden Muhammed Ali Genç, sunum yaptı.