SİVAS (AA) - Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının, yaklaşık 2 ay önce Sivas merkezli 4 ilde düzenlediği Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda haklarında yakalama kararı çıkarttığı 2 kişi tutuklandı.

Soruşturma kapsamında kentte esnaflık yaptıkları öğrenilen A.Ç. ve O.A. polis ekiplerince gözaltına alındı. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hakim karşısına çıkarılan A.Ç. ve O.A, "soruşturma ve kovuşturma aşamasında yurt dışına çıkmanın sadece yasal yollardan olmadığı, kimi zaman yasal olmayan yollarla da yurt dışına çıktığının bilinmesi karşısında adli kontrol hükümlerinin yeterli olmayacağı" gerekçesiyle cezaevine gönderildi.

Böylece operasyonda tutuklananların sayısı 11'e yükseldi.

Bu arada, dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, E.Ş, Z.B. ve S.D. hakkında da yakalama kararı çıkarttı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, "hayırseverlerin dini duyguları istismar edilerek arsalarının Paralel Yapı'ya kazandırılması, imam hatiplere ayrılmış arsa ve okulların kumpas yoluyla FETÖ/PDY'ye yakın kuruluşlara tahsis edilmesi" iddiaları üzerine Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 şüpheliden 9'u tutuklanmıştı.