SİVAS (AA) - Sivas'ın Gemerek ilçesinde bir öğretmenin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına yol açan kalorifer kazanının patlaması üzerine, 5 katlı binada yaşayan 9 aile tahliye edildi.

 Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç ve Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleriyle Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bulunan binada incelemelerde bulundu.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, performans analizlerinin ardından binada oturulup oturulamayacağına karar verileceğini söyledi. Binadan tahliye edilen ailelerin akrabalarının yanına yerleştirildiğini aktaran Demir, belediye olarak mağdur ailelerin her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

Kaymakam Kılınç da yaptığı yazılı açıklamada, kalorifer kazanının patlaması sonucunda hasar oluşan sitede ikamet eden vatandaşların tahliye edildiğini belirtti. Binanın oturulabilirliğiyle ilgili gerekli teknik çalışmaların başlatıldığını kaydeden Kılınç, "Çalışmalar sonuçlanıncaya kadar binada ikamete izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde, 1 Ocak Cuma günü, bir binanın bodrum katındaki kalorifer kazanının patlaması sonucu sınıf öğretmeni Resul Tuncer (28) olay yerinde hayatını kaybetmiş, 2 kişi de yaralanmıştı.