SİVAS (AA) - Sivas Ticaret Borsası, kurbanlıkların kilogram fiyatını tosunlarda 16,5, düvelerde 15,5, ineklerde 14,5, dişi koyunlarda 13 ve erkek koyunlarda 15 lira olarak açıkladı.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, borsada düzenlediği basın toplantısında, canlı kurbanlık kilogram fiyatları hakkında bilgi verdi.

Sivas'ta yeteri sayıda kurbanlık bulunduğunu belirten Hastaoğlu, et fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 25 artış olmasına karşın, canlı kurbanlık kilogram fiyatını yüzde 18 artırdıklarını söyledi.

Fiyatların bugün itibarıyla geçerli olacağını dile getiren Hastaoğlu, "Borsamız, canlı kurbanlık kilogramını tosun için 16,5, düve için 15,5, inek için 14,5, dişi koyun için 13 ve erkek koyun için ise 15 lira olarak belirledi" dedi. 

- Büyükbaş kurbanlık kesimi 250 lira

Et kombinalarındaki kesim ücretleri hakkında da bilgi veren Hastaoğlu, büyükbaş kesiminin 250, küçükbaş kesiminin 50 lira, parçalama ücretinin ise 200 lira olduğunu ifade etti. 

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Hastaoğlu, şunları kaydetti:

"Hayvan kesimleri için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar ile geçici kesim yerleri tercih edilmeli. Veteriner sağlık raporu olmayan, küpesiz ve hayvan pasaportu bulunmayan, çok zayıf, gebe veya yeni doğum yapmış, yüksek ateşli, çok genç ve etleri olgunlaşmamış, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar satın alınmamalıdır."