SİVAS (AA) - Sivas’ın Şarkışla ilçesindeki Türkiye’nin en büyük canlı hayvan pazarı, şap hastalığı nedeniyle 3 haftadır hayvan giriş çıkışına kapalı bulunuyor.

Hayvan giriş ve çıkışına izin verilmeyen pazarda, ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Kılıçkaya, pazarı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şarkışla Canlı Hayvan Pazarı'nın Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Hastalıkla mücadele konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Oğuz, "Pazarımız, yaklaşık 3 haftadır salgın yüzünden kapatılmış durumda. Nepal şap hastalığı adı verilen yaygın hastalık nedeniyle üreticilerimiz hayvanlarını kaybetti. Biz de buna karşılık yerel yönetim olarak, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün talepleri doğrultusunda gerekli ilaçlamaları yapıyoruz" diye konuştu.

Hayvanları telef olan üreticilerin desteklenmesi gerektiğini aktaran Oğuz, "İnşallah bu hastalığı kısa süre içerisinde bölgemiz atlatır, çünkü hayvancılık bölgemiz için büyük bir gelir kaynağı. O yüzden yetkililerimizin buraya dikkatlerini çekmek istiyorum" dedi.

Kılıçkaya ise Şarkışla ve çevresinde şap hastalığı nedeniyle 37 büyükbaş hayvanın telef olduğunu bildirdi.

Şarkışla Canlı Hayvan Pazarı'nın, 5 bin büyükbaş, 3 bin de küçükbaş hayvan kapasitesi olduğunu kaydeden Kılıçkaya, "İlçemiz sınırlarında toplamda 5 mihrakta ve toplam 4 köyde hastalık tespit edildi. Sivas sınırları içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan giriş çıkışları durduruldu. Yalnızca ithal hayvanların girişine izin vermekteyiz. Bununla ilgili gerekli idari ve fenni tedbirleri aldık" ifadelerini kullandı.