SİVAS (AA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, "Şiddet zayıflıktır, şiddet zayıfların, şiddet korkakların işidir. İnsan olana zayıflık yakışmaz. İnsan olana korkaklık yakışmaz" dedi.

Yılmaz, toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu, sosyal devletin gereğinin de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile hayata geçirildiğini belirtti.

Ailenin önemine değinen Yılmaz, "Şiddet zayıflıktır, şiddet zayıfların, şiddet korkakların işidir. İnsan olana zayıflık yakışmaz. İnsan olana korkaklık yakışmaz. Dolayısıyla korunması gereken çocuklarınız veya hanımlarınıza şiddet uygulanırsa o zaman Rabbimin huzurunda mutlaka hesap verilir. Dolayısıyla hanımlarınız da çocuklarınız da size emanettir. Eğer bunlardan birisini incitirseniz mutlaka öteki dünyada bir hesap günü gelir ve hesap verilir" diye konuştu.

- "Milletimizin en doğru kararı vereceğine inancım tamdır"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan ise Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini dile getirerek, "Aynı zamanda 1 Kasım seçimlerine hazırlanıyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gibi tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet düsturuyla milletimizin en doğru kararı vereceğine inancım tamdır" ifadesini kullandı.

Her gittiği ilde şehit aileleriyle mutlaka görüştüğünü aktaran Gürcan, şunları kaydetti:

"Her gün maalesef şehit haberleri almaya devam ediyoruz. Bu durum hepimizi üzdüğü gibi bakan olmanın ötesinde bu ülkenin bir evladı, bir anne olarak beni derinden yaralıyor ve üzüyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Biz acılara ortak olmaya çalışıyoruz. Ama bundan önemlisi başka şehitler olmaması için millet olarak tek vücut olmanın zamanı gelmiştir. Bu birliği, bu gücü, bu dayanışmayı bugün gösterme zamanıdır. Çocuklarımızın geleceği için bekleyecek ve kararsız kalacak zamanımız yoktur. Ülkemiz geldiği noktaya asla geri dönmeyecek. Kadınlarımız iyi eğitim aldıkça, çocuklarımız daha iyi yetiştikçe devlet koruması altındaki bizim çocuklarımız bu ülkesini seven insanlar oldukça 2023 hedeflerimize azimle, kararla yürümeye devam edeceğiz."

- "Her türlü şiddeti güçlü bir şekilde kınıyorum"

Kadına yönelik şiddete değinen ve şiddetle ilgili kuruluşlara hiç ihtiyaç olmamasını gönülden istediğini anlatan Gürcan, şöyle devam etti:

"Kadınlarımız mağduriyetler yaşamasınlar ama maalesef bunlar günümüz dünyasının en önemli sorunları olarak karşımıza çıkmaktadır. Her şeyden önce kadın bakan olarak her türlü şiddeti güçlü bir şekilde kınıyorum. Kadına yönelik şiddet bir insanlık suçudur. Her nereden kimden gelirse gelsin masum, savunmasız insanların şiddete maruz kalması hiçbir şekilde kabul edilemez. Kadın annedir, kadın evin direğidir. Elleri öpülesi annelerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, kızlarımıza yönelik her türlü şiddete karşı birlikte hareket edeceğiz."

Bakanlık olarak şiddeti doğuran nedenler üzerine de çalışmalar yürüttüklerini anlatan Gürcan, şiddetin sosyal, psikolojik, ekonomik, bireysel tüm nedenleri araştırdıklarını aktardı.

Gürcan, kadınlara bire bir destek verdiklerini ve kendilerini arayan her kadına hemen ulaşıp gerekli yardımı yaptıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Yılmaz ve Bakan Gürcan, butona basarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temelini attı, Sivas Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi'nin açılışlarını gerçekleştirdi.